top of page
b964ebfb-7605-49d6-badc-8ae0129c0539.jpg

DE OPLEIDING

 

Bij Rijschool Om de Linde begint de rijopleiding met een proefles. Dit houdt in een gratis les van 60 minuten ter kennismaking met de rij-instructeur, de auto en de lesmethode. De leerling en rij-instructeur bepalen daarna het te volgen pakket

Er is keuze uit een van onderstaande pakketten:

- Pakket POLO (30uur)
- Pakket Golf (35uur)
- Pakket T-ROC (40uur)

- Pakket Phaeton

Mocht dit niet voldoende zijn dan kan je losse lessen bij kopen. Overgebleven rijlessen worden terugbetaald.

Rijbewijs-Garantie
Zeker weten wat je rijbewijs gaat kosten! Ga dan voor Pakket Phaeton.
Hiermee ben je gegarandeerd van je rijbewijs voor een vast bedrag. Ongeacht hoeveel lessen je nodig hebt.
Het enige wat jij zelf nog moet regelen is je theorie examen. Dit kan eenvoudig op de pagina "theorie".

Nu start de rijopleiding op maat waarbij de leerling centraal staat. De rijlessen worden gegeven conform de RIS les methode. 

De tussentijdse-toets en het praktijkexamen worden in overleg met de instructeur voor je aangevraagd. Dit examen wordt afgelegd bij het CBR in Mierlo of Eindhoven.

Onze rijlessen vinden plaats in de buurt van de CBR locatie’s Eindhoven en Mierlo. Hierdoor bereiden we je goed voor op het rijexamen: je bent dan al bekend met de wegen rondom de examen locaties, waardoor je slagingskans toeneemt. Naast onze reguliere rijlessen die gericht zijn op het rij-examen, kun je bij Rijschool om de Linde ook terecht voor een opfriscursus of losse rijles voor wie al een rijbewijs heeft, maar nog eens onder begeleiding wil wennen aan de toenemende verkeersdrukte.

PLANGO:

Bij Rijschool Om de Linde krijg je gratis de handige Leerling App! Hiermee kun je je eigen planning bijhouden, je leskaart bekijken en de facturen inzien. Verder krijg je de avond voor je rijles een herinnering, zodat je je afspraken nooit vergeet!

Rijschool Om de Linde werkt met PlanGo Rijschoolsoftware: een makkelijk programma dat ons helpt om de planning, administratie en communicatie soepel te laten lopen. Zo hebben we meer tijd over om jou de beste opleiding te geven!

download (1).jpg

RIS

Rijschool Om de Linde hanteert tijdens de rijopleiding de gestructureerde RIS-methode (Rijopleiding in Stappen), dit houdt in het kort in dat je stap voor stap de onderdelen van het autorijden leert beheersen en dat er gedurende de rijopleiding meerdere toetsmomenten worden ingepland. RIS wordt aanbevolen door het CBR en heeft een hoger slagingspercentage.Een van die toetsmomenten is bij het CBR. Dit is de tussentijdsetoets en wordt afgenomen door een examinator. Deze toets is vergelijkbaar met het praktijkexamen. Groot voordeel hiervan is dat je al een keer hebt meegemaakt hoe het werkt tijdens zo'n praktijkexamen bij het CBR. Tevens kun je tijdens deze toets vrijstelling behalen voor je bijzondere verrichtingen.

 

HET EXAMEN

 

De examenrit duurt ongeveer 35 minuten. Je rijdt voor een deel zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Voor het andere deel rijd je op aanwijzingen van de examinator. Die kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt. Daarbij let hij onder meer op de beheersing van de auto, kijkgedrag en voorrang verlenen.

voor een volledig en uitgebreide uitleg kun je terecht op de website van het CBR. gebruik hiervoor onderstaande link:

https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-halen/auto/praktijkexamen-auto/hoe-gaat-het-praktijkexamen-auto.htm

bottom of page